Asiatisk laksebowl 🍚
med chillimajo, avokado og granateple
Ingredienser
4 Personer
| Ingrediens | Pris |
|---|---|
Estimert total pris | 176.09 kr |
250g Laksefilet 🐟 | |
3ss Honning 🍯 | 🤷
|
2ss Soyasaus 🧂 | 🤷
|
1ss Olivenolje 🫒 | |
1ts Sriracha 🌶️ | 🤷
|
1ss Lime 🍋🟩 | |
2stk Hvitløksfedd 🧄 | |
0.5stk Agurk 🥒 | |
2dl Granateple 🍎 | |
1stk Avokado 🥑 | |
4ss Rødløk 🧅 | |
3dl Basmatiris 🍚 |
Fremgangsmåte
1. Forvarm ovnen til 200°C varmluft 🔥
2. Kok ris etter anvisning på pakken 🍚 og sett til side.
3. Lag honningmarinaden: Bland honning 🍯, soyasaus 🧂, sriracha 🌶️, olivenolje 🫒, limesaft 🍋 og finhakket hvitløk 🧄 i en liten bolle. Rør godt sammen.
4. Kutt laksen 🐟 i ca. 3x3 cm store terninger.
5. Bland laksebitene 🐟 med honningmarinaden og la marinere et par minutter.
6. Legg laksen på bakepapir i en ildfast form. Stek i ca. 10 minutter til laksen er gjennomstekt og flaker seg lett.
7. Skjær avokado 🥑 og agurk 🥒 i små terninger. Rør sammen i en bolle med en klype salt 🧂.
8. Fordel ris 🍚 i skåler og topp med honningglasert laks 🐟.
9. Legg på avokado- og agurksalaten 🥑🥒, granateplekjerner ❤️ og rødløk 🧅.
10. Dryss evt. sesamfrø og pynt med friske urter 🌿.
Næringsverdier
| Næringsstoff | Per 100g |
|---|---|
| Kalorier | 5766.8 kcal |
| Energi | 23999.7 kj |
| Protein | 496.4 g |
| Fett | 406.5 g |
| Mettet fett | 75.7 g |
| Enumettet fett | 7.6 g |
| Flerumettet fett | 0.9 g |
| Karbohydrater | 29.2 g |
| Sukkerarter | 0.1 g |
| Salt | 2.5 g |
| Kostfiber | 2.3 g |
| Sukkeralkoholer | 0.0 g |
| Stivelse | 22.8 g |