Asiatisk laksebowl 🍚

med chillimajo, avokado og granateple

Ingredienser

1 Person

Ingrediens Pris
Estimert total pris
122.37 kr
250g Laksefilet 🐟
44.50 kr
178.00 kr/kg
3ss Honning 🍯
🤷
2ss Soyasaus 🧂
🤷
1ss Olivenolje 🫒
2.97 kr
198.00 kr/l
1ts Sriracha 🌶️
🤷
1ss Lime 🍋‍🟩
1.05 kr
69.90 kr/l
2stk Hvitløksfedd 🧄
16.90 kr
8.45 kr/stk
0.5stk Agurk 🥒
2.06 kr
4.13 kr/stk
2dl Granateple 🍎
27.37 kr
136.86 kr/l
1stk Avokado 🥑
5.36 kr
5.36 kr/stk
4ss Rødløk 🧅
4.30 kr
71.73 kr/l
3dl Basmatiris 🍚
17.85 kr
59.50 kr/l

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 200°C varmluft 🔥

2. Kok ris etter anvisning på pakken 🍚 og sett til side.

3. Lag honningmarinaden: Bland honning 🍯, soyasaus 🧂, sriracha 🌶️, olivenolje 🫒, limesaft 🍋 og finhakket hvitløk 🧄 i en liten bolle. Rør godt sammen.

4. Kutt laksen 🐟 i ca. 3x3 cm store terninger.

5. Bland laksebitene 🐟 med honningmarinaden og la marinere et par minutter.

6. Legg laksen på bakepapir i en ildfast form. Stek i ca. 10 minutter til laksen er gjennomstekt og flaker seg lett.

7. Skjær avokado 🥑 og agurk 🥒 i små terninger. Rør sammen i en bolle med en klype salt 🧂.

8. Fordel ris 🍚 i skåler og topp med honningglasert laks 🐟.

9. Legg på avokado- og agurksalaten 🥑🥒, granateplekjerner ❤️ og rødløk 🧅.

10. Dryss evt. sesamfrø og pynt med friske urter 🌿.

Næringsverdier

Næringsstoff Per 100g
Kalorier 5766.8 kcal
Energi 23999.7 kj
Protein 496.4 g
Fett 406.5 g
Mettet fett 75.7 g
Enumettet fett 7.6 g
Flerumettet fett 0.9 g
Karbohydrater 29.2 g
Sukkerarter 0.1 g
Salt 2.5 g
Kostfiber 2.3 g
Sukkeralkoholer 0.0 g
Stivelse 22.8 g
Estimert total vekt: 1015g ()